Komšić: Krajnje je vreme da se Zagrebu kaže „dosta je”

Poručio je da se zvanični Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to državno telo izabran glasovima Bošnjaka, poručio je da se zvanični Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon.

Komšić je za sarajevsko Oslobođenje komentarisao izjavu šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlić Radmana da CIK BiH ne može da donosi odluke o sprovođenu Izbornog zakona BiH i poručio da će zvanični Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

„Šta god da kažu i učine i Grlić-Radman i Milanović i Plenković i cela Vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon”, kazao je Komšić.

U tome, poručio im je, mogu da traže pa čak i ako dobiju podršku Brisela, Vašingtona Berlina, Pariza, Moskve, Beograda, Budimpešte, Pekinga, ili bilo koga drugog u svetu, opet se neće pitati ništa kada je reč o BiH.

„To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno delovanje”, rekao je Komšić, preneo je Tanjug.

Komšić je naveo da sve što više Zagreb pokušava da se meša u unutrašnje stvari BiH i što više pokušavaju da iskoristiti svoj položaj da pojača pritisak na BiH, to će, kaže, „naš odgovor biti sve tvrđi i tvrđi”.

Kao primer je naveo najavu šefa hrvatske države Zorana Milanovića da će ulaganjem veta blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO dok, kako je rekao, BiH ne dobije izmenjeni Izborni zakon.

„Krajnje je vreme da se i službenom Zagrebu kaže ne i dosta je”, naveo je Komšić.

 

Izvor: Politika, 4. maj 2022. 

 

Foto: predsjednistvobih.ba

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u