Kusturica: Konačni cilj Zapada je da Ruse i Srbe zbriše sa zemlje

„Interesantno je da, kada su bombardovali Srbiju, naše poginule su nazivali kolateralnom štetom, a o ukrajinskim civilima govore – 'jadni civili', 'jadna deca'…”, ukazao je Kusturica

Specijalna operacija Rusije u Ukrajini je iznuđena mera preduzeta zbog pariranja isplaniranoj agresiji sa strane zapadnih država, izjavio je proslavljeni reditelj Emir Kusturica za list „Izvestija”.

„To je rat ruskogovorećeg stanovništva Donbasa i Krima, koje nije želelo da ostane u Ukrajini koja je neprijateljska prema njima. A Rusija je u februaru odlučila da zaustavi tragediju koju Kijev nastavlja osam godina”.

Kusturica je ukazao da operacija nije bila ukrajinska odluka već – američka:

„Kijev se samo potčinio Amerikancima i veći deo svojih oružanih snaga nagomilao u Donbas”, naglasio je on.

On je istakao propagandne napore usmerene na diskreditovanje ruske strane i ocrnjivanja svega ruskog.

„Interesantno je da, kada su bombardovali Srbiju, naše poginule su nazivali kolateralnom štetom, a o ukrajinskim civilima govore – ‘jadni civili’, ‘jadna deca’…”, ukazao je Kusturica.

On je rekao da zemlje Zapada žele da ukinu Rusiju i da je zbrišu sa lica Zemlje.

„Rastao sam u svetu u kojem se stalno ratovalo: Vijetnam, Irak, Sirija, Avganistan, Libija. Cilj svega je zbrisati Ruse i Srbe sa lica Zemlje. To je konačni cilj Zapada”, istakao je Kusturica.

„Sjedinjene Američke Države mogu posegnuti i za krajnjim merama, uključujući i ograničeni nuklearni rat kako bi ostvarile svoje planove”, dodao je.

Kao dokaz naveo je primer o nameri zapadnih lidera da unište ovu zemlju još od vremena postojanja Sovjetskog Saveza.

„(Bivši britanski premijer Vinston) Čerčil i (33. američki predsednik Hari) Truman su 1947. godine imali plan prema kome su nameravali da Sovjetski Savez sravne sa zemljom: uz učešće NATO-a, uključivanjem nemačkih ratnih zarobljenika, dogovarajući nuklearne udare, na kraju uništiti Rusiju”, objasnio je Kusturica.

Reditelj je objasnio da je postojanje kulture u svakom smislu postojanje naroda. On je napomenuo da je u situaciji kada su ruski i srpski narod suočeni sa otvorenim licemerjem Sjedinjenih Američkih Država i zapadnih zemalja potrebno čvrsto se držati svojih korena.

„Kada neko otpušta (ruskog dirigenta Valerija) Gergijeva, on želi da jasno stavi do znanja Rusiji da je ukida… Stoga nemamo posla sa ukidanjem kulture kao takve, već sa ukidanjem čitavog naroda. Rusija mora da bude spremna za to i da ubuduće preduzme mere da se zaštiti. Sada je u toku restrukturiranje unipolarnog sveta”, zaključio je Kusturica.

 

Izvor Sputnjik, 11. maj 2022.

 

Naslovna fotografija: EPA-EFE/Michael Klimentyev/Sputnik/Kremlin Pool 

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u