Predrag Ćeranić: Ruski šef tajne službe ja znao šta rusku vojsku čeka u Ukrajini

U 117. epizodi emisije Dijalog govorio je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci. Emisija je snimljena 17. maja u našem studiju u Beogradu

Jesu li Rusi bili obaveštajno i medijski spremni za ukrajinsku operaciju? Zašto je Putin javno upitao Nariškina da li podržava operaciju u Ukrajini? Na šta se danas svodi rad obaveštajnih službi? Kako se ukrajinska kriza odražava na Bosnu i Hercegovinu? Jesu li u Beloj kući pokušali da vrbuju predsednicu Željku Cvijanović da smeni Dodika? Kako je izgledao posao obaveštajnih službi Republike Srpske tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata? Kako su srpske obaveštajne službe u Republici Srpskoj presrele razgovore terorista koji su planirali da ubiju generala Makenzija? Da li je srpsko-hrvatski taktički savez u BiH održiv i svrsishodan? Može li se naći zajednički jezik sa zvaničnim Zagrebom, ili je to moguće uraditi samo sa Hrvatima iz BiH? Da li je tačno da najjači uticaj u BiH od velikih sila ima Velika Britanija, ili je reč o mitu o britanskoj moći, dok na terenu sve konce vuku Amerikanci? Hoće li Britanci pokušati da uhaps Dodika i da li bi u tom slučaju naišli na oružani otpor? Koliko je danas aktuelno pitanje terorističkih ćelija u BiH?

O ovim i drugim pitanjima u 117. epizodi emisije Dijalog u produkciji portala Novi Standard govorio je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci. Emisija je snimljena 17. maja u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u