Miloš Ković: Živimo u opasnim vremenima, u Ukrajini se odlučuje i naša sudbina

U 118. epizodi emisije Dijalog govorio je Miloš Ković, profesor istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Emisija je snimljena 25. maja u našem studiju u Beogradu

Zašto je Sabor SPC odlučio da blagoslovi autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve – ohridske arhiepiskopije? Kakve će biti posledice ukrajinske krize na Balkan? Da li su srpska i ruska istorija organski povezane? Da li vlast u Srbiji širi paniku sa ciljem da se narod lakše pomiri sa eventualnom odlukom o uvođenju sankcija Rusiji? Zašto se govori da je Ukrajina ključ za razumevanje Drugog svetskog rata? Kakva je uloga masonerije u srpskoj istoriji? Kakve posledice je donela Francuska revolucija i zbog čega je smatramo jednim od najvažnijih događaja u istoriji? Da li su Monteskje i Volter pozivali da se Francuska ugleda na Veliku Britaniju? Šta je u korenu mržnje Zapada prema slovensko-pravoslavnoj civilizaciji?

O ovim i drugim pitanjima u 118. epizodi emisije Dijalog govorio je Miloš Ković, profesor istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Emisija je snimljena 25. maja u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u