Patrušev: Poljska već krenula da zauzima teritorije zapadne Ukrajine

On kao potvrdu tome pominje posetu Kijevu poljskog predsednika Andžeja Dude, kao i njegove izjave da će poljsko-ukrajinska granica uskoro prestati da postoji

Poljska po svemu sudeći već kreće u zauzimanje teritorije u zapadnoj Ukrajini, izjavio je danas u Kazanju sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.

„Takozvani zapadni partneri kijevskog režima nisu protiv toga da trenutnu situaciju iskoriste za svoje interese i imaju posebne planove za ukrajinsku teritoriju”, rekao je Patrušev na sastanku o nacionalnoj bezbednost u Privoložju.

On kao potvrdu tome pominje posetu Kijevu poljskog predsednika Andžeja Dude, kao i njegove izjave da će poljsko-ukrajinska granica uskoro prestati da postoji.

Patrušev je takođe naveo da „već ceo niz država aktivno radi na njenom rasparčavanju”.

Prema rečima sekretara Saveta bezbednosti Rusije, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski namerava da Poljacima dodeli poseban status, uključujući mogućnost da zauzimaju vodeće državne funkcije, javljaju RIA Novosti a prenosi Sputnjik.

„U ovom slučaju, suverenitet Ukrajine ne interesuje ni šefa države, a još više SAD i njihovih saveznika, koji su spremni da žrtvuju interese ukrajinskog naroda da bi ostvarili svoje geopolitičke ciljeve.

„Njihove akcije vode ka raspadu zemlje”, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije .

 

Izvor Politika, 31. maj 2022.

 

Naslovna fotografija: Host Photo Agency sco-russia2020.ru

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u