Vučić: Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova u Beograd u svakom smislu

Komplikuje se pitanje dolaska ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd 7. juna, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Bratislavi, gde učestvuje na Globsek konferenciji

Komplikuje se pitanje dolaska ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd 7. juna, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Bratislavi, gde učestvuje na Globsek konferenciji.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da li ga je neko u Bratislavi pitao nešto oko dolaska Sergeja Lavrova u Beograd i da li se komplikuje situacija oko njegovog dolaska.

„Komplikuje se situacija oko dolaska Lavrova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta… i drugo…, videćemo”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loša vest za našu zemlju.

„Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest”, istakao je Vučić.

„Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja”, naveo je Vučić, prenosi Tanjug.

 

Izvor Sputnjik, 2. maj 2022.

 

Naslovna fotografija: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u