President Joe Biden speaks during a news conference after a NATO summit and Group of Seven meeting at NATO headquarters, Thursday, March 24, 2022, in Brussels. (AP Photo/Evan Vucci)

Vašington post: Lideri EU žele mir u Ukrajini po svaku cenu, Bajden ih smirivao

„Bajdenov najhitniji zadatak bio je da smiri uspaničene evropske saveznike koji su govorili o miru po svaku cenu, plašeći se cene dugotrajnog sukoba“ – otkrio je Vašington post

Sjedinjene Države moraju da odustanu od podržavanja Ukrajine jer time samo povećavaju tenzije između Ruske Federacije i Zapada, što preti katastrofom infrastrukturi NATO.

Ovo je u listu The American Thinker napisao njegov kolumnista Robert Hanter. I ukazao:

„Malo je verovatno da će snabdevanje Ukrajine oružjem spasiti Kijev… A svaki pokušaj NATO-a da direktno interveniše u sukobu dovešće do katastrofalne štete po alijansu“, piše Hanter.

Prema mišljenju autora članka, odnos snaga u istočnoj Evropi ide u prilog Moskvi.

Hanter čak naglašava da Rusija ima prirodno pravo da odgovori na odlučne akcije zapadnih zemalja. A rezultat može biti upadanje Sjedinjenih Država u zamku iz koje je jedini izlaz nuklearni rat sa potpunim uništenjem.

Dan ranije, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Vašington i njegovi saveznici nisu zainteresovani da razvlače situaciju oko Ukrajine da bi „bolelo” Rusiju.

Rekao je da američke vlasti imaju veliko poštovanje prema građanima Ruske Federacije i da ih ne smatraju svojim neprijateljima.

Pozicija The Amerikan Thinker može se smatrati očekivanom, ali se to ne može reći za iznenadni `pacifizam` Njujork tajmsa.

A vodeći list američkih ultraliberala i duboke države upravo je objavio da SAD – s obzirom na trenutnu situaciju – treba da prestanu da Ukrajini pružaju finansijsku pomoć i da je snabdevaju oružjem.

Njujork tajms otvoreno predlaže preispitivanje strategije i izbor razumnijeg puta: „Naš plan ne može biti da Kijevu beskonačno ispisujemo čekove i da istovremeno skromno obilazimo Ukrajince i puštamo ih da sami diktiraju za šta će se koristiti naše oružje“.

Neočekivano se postavio i Vašington post.

Objavio je da je Džo Bajden prethodnih dana morao da suzbija paniku među evropskim saveznicima SAD koji po svaku cenu nastoje da okončaju krizu u Ukrajini.

A paniku su izazvali uspesi ruskih trupa na bojnom polju.

„Bajdenov najhitniji zadatak bio je da smiri uspaničene evropske saveznike koji su govorili o miru po svaku cenu, plašeći se cene dugotrajnog sukoba“ – otkrio je Vašington post.

 

Izvor Fakti, 5. jun 2022. 

 

Naslovna fotografija: AP Photo/Evan Vucci

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u