Ković izabran za redovnog profesora na Filozofskom fakultetu

Hiljade građana i studentata učestvovalo je na skupovima podrške, tražeći da se obustavi njegov progon i da se formira nepristrasna komisija za njegov izbor u zvanje redovnog profesora

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je izabrao Miloša Kovića za redovnog profesora opšte istorije novog veka na Filozofskom fakultetu, saznaje Sputnjik.

„To je poslednja instanca, ostalo je još samo formalno potpisivanje ugovora“, potvrđeno je Sputnjiku.

Podsetimo, od kraja prošle godine traje borba Kovića sa onima koji su pokušali da osujete njegov izbor u redovnog profesora. Ković je tvrdio da je reč o političkom progonu.

„Ovde je reč o tome kakva će se istorija predavati našoj deci. Da li će u školama i na univerzitetima slušati NATO istoriju srpskog naroda, ili hašku interpretaciju srpske istorije, kako ja to ponavljam već godinama, ili ono što je prava istorija koja je nauka, koja je stvar struke“, rekao je Ković ranije za „Sputnjik“.

Hiljade građana i studentata učestvovalo je na skupovima podrške, tražeći da se obustavi njegov progon i da se formira nepristrasna komisija za njegov izbor u zvanje redovnog profesora.

 

Izvor Sputnjik, 15. jun 2022. 

 

Foto: Foto: presscentar.uns.org.rs

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u