Milorad Vukašinović: Temelj rata u Ukrajini je sporazum Vašingtona i Vatikana iz 1983.

U 122. epizodi emisije Dijalog govorio je novinar Milorad Vukašinović. Emisija je snimljena 23. juna u našem studiju u Beogradu.

Šta znači „misliti prostorno? Kako iz te perspektive izgleda rat u Ukrajini, je li to geopolitički, odnosno prostorni i konceptualni sukob? U čemu su ključne razlike u percepciji sveta ruskih intelektualaca, poput Danilevskog, Leontjeva, Savickog, Gumiljova i Dugina , i zapadnih poput Spajkmana, Makindera, Šmita, Bžežinskog, Haushofera i Kisindžera? Šta je Igor Panarin pisao o pravoslavlju u globalnom svetu. U čemu se ogledaju veličina i značaj Zinovjeva, koje su njegove glavne teorije? Zašto Bajden ističe da se rat u Ukrajini pretvara u rat iscrpljivanja između Rusije i Evrope. Ko će duže izdržati? Da li se Zapad preračunao što je pokrenuo rat protiv Moskve? Kakva je pozicija Izraela u ovom ratu? Da li u Velikoj Britaniji postoje fantomski bolovi za izgubljenom imperijom? Da li nam se sprema ekonomska savršena oluja usled visoke inflacije, geopolitičke neizvesnosti, poremećaja u lanacima snadbevanja, itd? Da li je kapitalistički model u krizi? U čemu se ogleda veličina Smilje Avramov i zašto je skovala kovanicu o svetu bez etike?

O ovim i drugim pitanjima u 122. epizodi emisije Dijalog govorio je novinar Milorad Vukašinović. Emisija je snimljena 23. juna u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u