Čedomir Antić: Ukrajinski rat je zauvek promenio Rusiju, pozicija Srbije je opasna

U 124. epizodi emisije Dijalog govorio je istoričar Čedomir Antić, profesor na Filozofskom fakultetu u Srbiji. Emisija je snimljena 6. jula u našem studiju u Beogradu

Kako će ukrajinski rat promeniti Rusiju? Sa kojim ratom u istoriji se on može uporediti? Kako Srbija da se postavi u svetlu ukrajinske krize? Je li Srbija identitetski bliža Zapadu ili Istoku? Kakvo je stanje u društvu i medijima? Može li se danas naslutiti kakav će biti sud istorije o periodu vladavine Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke? Da li je Peti oktobar bio pozitivna ili negativna stranica naše istorije? Hoće li SAD i Kina uspeti da izbegnu Tukididovu zamku? Da li je danas situacija u Crnoj Gori bolja ili lošija nego dok je DPS bio na vlasti? Treba li Srbija da insistira na vezivanju statusa Kosova i Republike Srske? Jesu li patriotski intelektualci u Srbiji izloženi nekoj vrsti institucioanlne diskriminacije?

O ovim i drugim pitanjima u 124. epizodi emisije Dijalog govorio je istoričar Čedomir Antić, profesor na Filozofskom fakultetu u Srbiji. Emisija je snimljena 6. jula u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u