Московски кремљ (Фото: Anton Novoderezhkin/TASS)

Moskva: SAD opasno balansiraju na ivici nuklearnog sukoba

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, navodi se u saopštenju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, navodi se u saopštenju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

„Nakon što su isprovocirali zaoštravanje ukrajinske krize i pokrenuli žestoku hibridnu konfrontaciju sa Rusijom, Vašington i njegovi saveznici opasno balansiraju na ivici otvorene vojne konfrontacije sa našom zemljom, što znači – direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila. Očigledno je da bi takav sukob nosio opasnost od nuklearne eskalacije“, ističe Zaharova.

Takođe je istakla da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se „u propagandne svrhe izobliči logika obuzdavanja na kojoj se zasnivaju zvanični ruski komentari o nuklearnim pitanjima“ i Rusija predstavi kao zemlja koja preti nuklearnim oružjem.

 

Izvor Sputnjik, 12. jul 2022. 

 

Foto: Anton Novoderezhkin/TASS

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u