Soroš: Najveća pretnja SAD nisu Rusija i Kina, već Vrhovni sud i republikanci

Donalda Trampa je optužio da je u Vrhovni sud SAD doveo „ekstremiste”, a najviši sud u zemlji da promoviše inicijative Republikanske partije

Najveća pretnja Sjedinjenim Državama nisu Rusija i Kina, već unutrašnji neprijatelji, napisao je američki finansijki magnat Džordž Soroš za nemački list Die Welt.

Naveo je da su SAD od svog osnivanja 1776. godine bile „demokratija u razvoju”, ali da je sada sam njihov opstanak u ozbiljnoj opasnosti.

Soroš je Rusiju i Kinu nazvao spoljnim pretnjama Sjedinjenim Državama, ali mnogo većim neprijateljima Amerike smatra Vrhovni sud i Republikansku stranku prethodnog šefa države Donalda Trampa.

Njega je optužio da je u Vrhovni sud SAD doveo „ekstremiste”. A najviši sud u zemlji: da promoviše inicijative Republikanske partije i da se bori protiv svega što uživa podršku Demokratske partije i sadašnje administracije Bele kuće.

Povodom ukidanja federalnih grancija Amerikankama na abortus, napisao je:

„To je deo pažljivo osmišljenog plana pretvaranja SAD u represivni režim. Jedini način da se spreči sprovođenje njihovog plana je poraz republikanaca!”

Bezmalo polovina od 50 američkih država planira da zabrani ili značajno ograniči pravo na abortus.

 

Izvor Fakti, 13. jul 2022.

 

Naslovna fotografija: Fabrice Coffrini/Agence France Presse via Getty Images

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u