Šreder „na odmoru” u Moskvi, moguć sastanak sa Putinom

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder nalazi se u poseti Moskvi. Kako je saopštio, odlučio je da u Moskvi provede odmor

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder nalazi se u poseti Moskvi. Kako je saopštio, odlučio je da u Moskvi provede odmor.

U razgovoru sa nemačkim medijima, Šreder je opisao Moskvu kao prelep grad. On je tamo doputovao na nekoliko dana.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da za sada nije planiran sastanak ruskog lidera sa bivšim nemačkim kancelarom, ali nije isključio kontakte.

U ambasadi Nemačke u Rusiji Sputnjiku je rečeno da ta diplomatska misija nije učestvovala u organizaciji Šrederove posete Moskvi, niti u pripremi bilo kakvih sastanaka i pregovora.

„Čuli smo da gospodin Šreder planira da putuje u Moskvu, ili da se, eventualno, već nalazi u Moskvi”, rekao je naš sagovornik i dodao da ne zna detalje tog putovanja.

Poslednji put je Šreder boravio u Moskvi u martu. Nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, aktuelni nemački kancelar Olaf Šolc je pozvao Šredera da napusti sve funkcije u ruskim državnim korporacijama. Na kraju, bivši kancelar je povukao ranije dati pristanak da uđe u savet direktora „Gasproma”.

Međutim, bivši nemački kancelar je izjavio da neće prestati da komunicira sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Političar je istakao da situaciju treba rešiti diplomatskim putem.

 

Izvor Sputnjik, 26. jul 2022. 

 

Naslovna fotografija: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u