Ruska vojska: USAID verovatno umešan u pandemiju koronavirusa

Sprovođenje scenarija razvoja KOVID-19 i hitno ukidanje programa „Predikt“ od strane USAID sugerišu namernu prirodu pandemije i umešanost Sjedinjenih Država od njenog početka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) od 2009. godine finansira program „Predikt“ za proučavanje novih korona virusa, uhvaćeni su slepi miševi koji su nosioci ovih virusa, jedan od izvođača je bila „Metabiota“, poznata po svojim vojno-biološkim aktivnostima u Ukrajini, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo odbrane skreće pažnju da je 2019. godine – pre pojave prvih slučajeva KOVID-19 – američki institut „Hopkins“ bio domaćin vežbe „Ivent-201“ za uvežbavanje akcija u kontekstu epidemije do sada nepoznatog korona virusa.

Sprovođenje scenarija razvoja KOVID-19 i hitno ukidanje programa „Predikt“ od strane USAID sugerišu namernu prirodu pandemije i umešanost Sjedinjenih Država od njenog početka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U maju 2022. godine, profesor Džefri Saks, vodeći stručnjak u uglednom medicinskom časopisu „Lanset“, rekao je da je „korona virus stvoren veštački i najverovatnije korišćenjem američkog napretka u biotehnologiji“, navodi Ministarstvo.

„Prema rečima naših stručnjaka, o tome svedoči varijabilnost genovarijanti, koja je nekarakteristična za većinu koronavirusa, što izaziva različite vrhove njihove incidencije, značajne razlike u mortalitetu i zaraznosti, neujednačenu geografsku distribuciju, kao i nepredvidivost procesa epidemije u celini“, rekao je Saks.

„Čini se da je uprkos tekućim naporima da se lokalizuju i izoluju oboleli, pandemija veštački podstaknuta „ubacivanjem“ novih varijanti virusa u određeni region“, dodaje se u saopštenju.

U okviru biološkog programa Pentagona, „Labyrinth Global Health“ proučavao je koronaviruse i majmunske boginje.

„Vidimo jasan trend: Patogeni koji spadaju u zonu interesovanja Pentagona zatim postaju pandemijski šireni, a korisnici su američke farmaceutske kompanije i njihovi pokrovitelji – lideri Demokratske stranke SAD“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

 

Izvor Sputnjik, 4. avugst 2022. 

 

Foto: Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u