Ef-Bi-Aj upao u Trampovu kuću; Tramp: Hoće da spreče da se kandidujem

„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg sveta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen”, smatra Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da su agenti Ef-Bi-Aja izveli raciju na njegovom imanju Mar a Lago na Floridi i obili sef, javljaju svetski mediji.

Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, Ef-Bi-Aj je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, prenosi Gardijan.

Tramp je u saopštenju naveo da je „njegov divni dom Mar a Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata Ef-Bi-Aja.

„Čak su mi obili i sef”, rekao je Tramp, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da „nenajavljeni upad” u njegov dom nije bio potreban niti primeren.

Ocenio je da akcija predstavlja „nepravilno ponašanje tužioca” i „naoružavanje pravosudnog sistema” s ciljem da se spreči njegova ponovna kandidatura za predsednika SAD.

„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg sveta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen”, smatra Tramp.

Iz sedišta Ef-Bi-Aja u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu želeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.

Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp doneo iz Bele kuće i da njegov otac već mesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

 

Izvor Politika, 9. avgust 2022.

 

Foto: AP Photo/Evan Vucci

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u