Filip Rodić: Kako sam zbog foto-montaže postao žrtva hrvatske hajke

Tekst pod nazivom "Skandalozan potez Vučićevog propagandiste na grobu Olivera Dragojevića" objavljen je u Jutarnjem listu, a preuzet od strane portala Nova S, koji je potom objavio Rodićevo objašnjenje

Filip Rodić, kolumnista Večernjih novosti i urednik Pečata poslao je redakciji Nova.rs svoj odgovor na današnji tekst pod nazivom „Skandalozan potez Vučićevog propagandiste na grobu Olivera Dragojevića“ koji je objavljen na našem portalu, a prenet sa hrvatskog portala „Jutarnji list„.

Rodić navodi da su stvari iznete u tekstu neistinite i demantuje navode „Jutarnjeg lista“ koje je naš portal preneo. Njegov odgovor prenosimo u nastavku:

„Za početak, neistinito je navedeno da se ispod moje fotografije na jedrilici jednog prijatelja nalazi komentar „morem plove četnici“. Da je Pero Jovović imao i trunku dobre volje, ne bi to tako zlonamerno predstavio, nego bi video da se radi o nazivu snimka sa ju tjuba u kojem je klip iz čuvenog filma „Pad Italije“ velikog hrvatskog reditelja Lordana Zafranovića u kojem su četnici predstavljeni kao najgora bagra. Dakle, ne radi se ni o kakvom veličanju četnika, nego o šali među prijateljima, posebno ako se uzme u obzir i moj odgovor na to koji glasi „Ko može to bolje da ilustruje od Lordana Zafranovića“.

Jovović kao nekakav greh navodi i moj prethodni odlazak u Jasenovac, kao da je to neki greh i šalu oko zabrane posete predsednika Aleksandra Vučića tom svetom mestu uz moj komentar da sam bio privatno i da se nisam javio Miloradu Pupovcu. Šta je tu greh? Šta je tu provokacija?

Sad da pređemo na najvažniju stvar u celoj ovoj „aferi“, moju navodnu posetu grobu Olivera Dragojevića i ostavljanje knjige Slobodana Miloševića na njegovom grobu. Želim da kažem da nikada, ponavljam, nikada u svom životu nisam bio ni u Veloj Luci, niti na Dragojevićevom grobu. Šta više, ni Miloševićevu knjigu nikada nisam imao u svojim rukama. Navodni snimak objave sa Dragojevićevog groba sa mog fejsbuk profila je falsifikat. I to vrlo loše urađen, ako se bolje pogleda. Baš kao što je, na primer, falsifikat bio i snimak objave Aide Ćorović o cepanju zastave u Novom Sadu i mnogi drugi pre toga. Hrvatski mediji koji su tu informaciju isfabrikovali su kao datum moje objave naveli 1. avgust, a tog dana je mojoj ženi bio rođendan i celog dana smo bili na Krku sa prijateljima koji o tome mogu da posvedoče.

Na kraju krajeva, nisam nikakav ministar ili drugi visoki funkcioner koji se ne javlja na telefon i osnovna profesionalna pristojnost (da ne pominjemo Kodeks novinara Srbije), nalagala bi da me novinar pozove i proveri istinitost navoda objavljenih u hrvatskim medijima.

Način na koji su mediji u Hrvatskoj napali ne samo mene, nego i moje prijatelje i rodbinu koje mnogo volim i koji su sada ni krivi, ni dužni predmet pretnji i uvreda, je ispod svakog nivoa i žao mi je što je nenamerno u tome učestvovala i Nova.rs.

Iz esnafeske solidarnosti, ali pre svega zbog lepog gesta kolege Jovovića koji me je pozvao i izvinio se, neću podnositi nikakve tužbe ni Savetu za štampu, niti pravosudnim organima Republike Srbije, ali očekujem da ćete solidarnost pokazati i vi u budućnosti, bez obzira na to što smo često političko-ideološki na suprotnim stranama.

Srdačno vas pozdravljam, Filip Rodić.“

 

Izvor Nova S, 9. avgust 2022.

 

Foto: Pres centar UNS

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u