Na Putinovu inicijativu: Moguć prvi razgovor Erdogana i Asada nakon 10 godina

Predsednici Turske i Sirije Redžep Tajip Erdogan i Bašar Asad, na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina, mogu razgovarati telefonom prvi put posle 10 godina, piše provladin list Turkije

Predsednici Turske i Sirije Redžep Tajip Erdogan i Bašar Asad, na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina, mogu razgovarati telefonom prvi put posle 10 godina, piše provladin list Turkije, pozivajući se na neimenovane izvore.

„Predsednik Erdogan, koji je nedavno posetio Soči, razmenio je mišljenja sa ruskim liderom Putinom o Siriji. Odgovarajući na pitanja novinara u povratku iz Rusije, Erdogan je rekao da je, uprkos prisustvu terorističkih struktura na granici sa Sirijom, Putin predložio: „Ako više volite da rešavate probleme zajedno sa režimom što je više moguće, bilo bi mnogo bolje“, navodi se u tekstu.

List, poznat po bliskosti sa vladinim krugovima, piše da je ruski lider pozvao strane da razgovaraju.

Međutim, Ankara je navodno rekla da je „prerano“ za takav sastanak. Ipak, bilo je istaknuto da bi moglo doći do telefonskog razgovora Erdogana i Asada. U pregovaračkom pokretu između Turske i Sirije počela je da se formira komisija stručnjaka koji dobro poznaju region.

 

Izvor: Sputnjik, 9. avgust 2022. 

 

Foto: Kremlin.ru

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u