Darko Tanasković: Zapad će pokušati da izazove sukob Rusije i Turske na Balkanu

U 129. epizodi emisije Dijalog govorio je diplomata i profesor u penziji Darko Tanasković. Emisija je snimljena 5. avgusta u našem studiju u Beogradu

Da li se Srbija zbog ukrajinskog rata našla u teškom geostrateškom položaju? Hoće li Zapad pokušati da preko Balkana zavadi Rusiju i Tursku? Zašto su zemlje Trećeg sveta, posebno islamske zemlje, odbile da se pridruže sankcijama protiv Rusije? Da li rusko-čečenski slučaj potvrđuje da pravoslavlje i islam mogu harmonično funkcionisati u okviru iste državne federacije? U svetlu potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, kakav je danas bilans mirnog litijskog ustanka u Crnoj Gori iz 2019. godine? Kako tumačiti dešavanja oko tomosa o autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve? Da li bi Srpska pravoslana crkva, ostajući verna svom učenju i svojim dogmama, morala da se oglasi o predstojećoj ”evropskoj paradi ponosa” koja će biti održana u Beogradu? Zašto nam se mimo mišljenja lingvista nameće zakon o rodno-ravnopravnom jeziku?

O ovim i drugim pitanjima u 129. epizodi emisije Dijalog govorio je diplomata i profesor u penziji Darko Tanasković. Emisija je snimljena 5. avgusta u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u