Nešnel interest: Zapad će se zbog pomaganja Ukrajini suočiti sa vlastitom iscrpljenošću

„Što sukob duže traje, sve više Evropljana i njihovih političara će početi da sumnja u takve investicije. Saveznici Ukrajine idu u recesiju i već pate od visoke stope inflacije”

Zapadne zemlje koje podržavaju Ukrajinu mogu se suočiti sa vlastitom iscrpljenošću – ocenio je američki list Nešnel interest. Autor testa – analitičar Džerald Hajman – dodatno je ukazao:

„Što sukob duže traje, sve više Evropljana i njihovih političara će početi da sumnja u takve investicije. Saveznici Ukrajine idu u recesiju i već pate od visoke stope inflacije”.

Naveo je i da situaciju pogoršavaju „klimatske promene, vrućine i požari, suša, socijalni zahtevi građana, krize u drugim delovima sveta, posebno u Africi”.

U takvoj situaciji, stalni zahtevi Kijeva za povećanjem isporuka oružja i finansijskim ‘injekcijama’ gube svaki herojski oreol, napisao je Hajman i nastavio:

„Upornost (ukrajinskog predsednika) Zelenskog će verovatno izgledati sve beskrajnije, samozadovoljnije, pohlepnije i nezasitije. A Ukrajina uopšte nije jedini problem Zapada, čak ni najvažniji”.

Britanska novinaska agencija Rojters objavila je da će samo Nemačka narednih godina na Ukrajini izgubiti 260 miliardi dolara.

I Njujork tajms je objavio da mogućnosti SAD i zapadnih zemalja nisu neograničene i da je malo verovatno da će moći da Ukrajini još dugo pružaju vojnu podršku.

 

Izvor Fakti, 13. avgust 2022. 

 

Naslovna fotografija: Sean Gallup/Getty Images

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u