Arno Gujon: Tviter mi je ugasio nalog jer sam raskrinkao lažnu anketu o Kosovu

„Nalog mi je ukinut nakon što sam raskrinkao kontroverznu anketu koju je objavila televizija N1, u kojoj se navodi da je polovina građana Srbije spremna da prizna nezavisnost Kosova i zaboravi na KiM”

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon suspendovanje svog Tviter naloga na toj društvenoj mreži vidi kao direktan napad na slobodu mišljenja i govora.

Gujon za Tanjug navodi da je društvena mreža Tviter bez ikakvog obrazloženja trajno suspendovala njegov nalog s više od 34.000 pratilaca pošto je reagovao na anketu koju je objavio jedan medij u kojoj se navodi da „gotovo polovina građana Srbije smatra da je KiM izgubljeno”.

„Nalog mi je ukinut nakon što sam raskrinkao kontroverznu anketu koju je objavila televizija N1, u kojoj se navodi da je polovina građana Srbije spremna da prizna nezavisnost Kosova i zaboravi na KiM”, kazao je Gujon.

On tvrdi da je anketu u martu ove godine uradila jedna nevladina organizacije koja sarađuje sa stranim medijima i ističe da njeno objavljivanje u ovom periodu vidi kao propagandu.

Gujon ističe i da je prvi put suspendovan na jednoj društvenoj mreži, ali naglašava da je već nekoliko puta doživljavao neprijatnosti tokom višegodišnjeg bavljenja humanitarnim radom na KiM.

„Bio sam cenzurisan u pojedinim francuskim i srpskim medijima i hapšen na KiM. Očigledno je to cena koju čovek mora da plati kad želi da brani istinu, pravdu i slabije i kad želi da se bavi humanitarnim radom”, naveo je Gujon.

Dodao je da očekuje da će u najkraćem roku uspeti da vrati svoj nalog i da će ta društvena mreža promeniti odluku, za koju kaže da nema nikakvog smisla.

„Prethodnih deset godina objavljujem razne vesti u vezi sa Srbijom i KiM i sada kad je situacija na tom prostoru izuzetno napeta oni su mi ukinuli profil”, naveo je Gujon.

 

Izvor RTV, 19. avgust 2022.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u