Vulin sa Lavrovom u Moskvi: Srbija ne zaboravlja vekovno bratstvo

Ministar Vulin je istakao da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje, prenosi se u saopštenju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Aleksandar Vulin je istakao da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja vekovno bratstvo, te da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je poručio da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje, prenosi se u saopštenju.

Naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu mesecu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor RTS, 22. avugst 2022.

 

Naslovna fotografija: Dragan Kujundžić/Tanjug

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u