Novosti: Prištinski specijalci vežbaju sa Amerikancima, Nemcima i Britancima

Kako prenose izvori, pripadnici vojne misije, koja je po Rezoluciji SB UN 1244 jedina regularna vojska na teritoriji Kosova i Metohije, obučavaju nelegalnu armiju lažne države

U bazi specijalne jedinice tzv. kosovske policije „Belvedere”, koja se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, u toku je vežba koju pripadnici ove jedinice pohađaju zajedno sa jednim delom tzv. bezbednosnih snaga Kosova – saznaju nezvanično „Novosti”.

Kako prenose naši izvori, zabrinjavajuće je što u svemu ovome učestvuje i KFOR! Naime, u pomenutoj bazi prisutni su i britanski, američki, turski i nemački instruktori međunarodnih oružanih snaga. Dakle, pripadnici vojne misije, koja je po Rezoluciji SB UN 1244 jedina regularna vojska na teritoriji Kosova i Metohije, obučavaju nelegalnu armiju lažne države i to za razbijanje demonstracija i nereda, upade u objekte, brze intervencije uz korišćenje šok-bombi, presretanje vozila i hapšenja, upravljanje borbeno-oklopnim vozilima marke „hamer H1”, „reno”, „bastion” i „spartar”.

Ovakvo ponašanje pojedinih članica misije Kfora svakako brine Srbe na KiM, koji ne žele da prihvate namere Prištine da ukine srpska dokumenta i registarske tablice za automobile. Sve ovo samo doliva ulje na vatru u susret 1. septembru, za kada je zakazana primena skandaloznih mera Aljbina Kurtija, koji je nedavno u Briselu odbio sve predloge Beograda za kompromisno razrešenje trenutne pat pozicije.

 

Izvor Novosti, 24. avgust 2022. 

 

Naslovna fotografija: Laura Hasani/Reuters

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u