Vulin: Hil će me možda izbaciti iz vlade, ali…

„Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite”, poručio je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Kristofer Hil možda uspe da ga skloni iz Vlade, ali da neće uspeti da skloni „ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje”.

Vulin je to naveo u saopštenju MUP-a komentarišući navode američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne u Moskvi.

„Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on to ne zna. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK Priština ili laži o masakru u Račku”, naveo je ministar.

Vulin naglašava da ne zna ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali, dodaje, zna da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi „komentarisao postupke ministra iz Vašingtona”.

„Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije, mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa”, pitao je Vulin.

Rusija nas, naglašava on u saopštenju, ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta „kao da smo Komanči u rezervatu”, prenosi Tanjug.

„Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite”, zaključio je Vulin.

 

Izvor Politika, 24. avgust 2022.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/MUP Republike Srbije/Odeljenje za medije i komunikacije/NR

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u