Banjaluka, 23. jula 2020.- Srpski clan Predsednistva BiH Milorad Dodik govori na konferenciji za medije. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic preneo je danas, nakon razgovora sa predstavnicima RS u Banjaluci, da se izaslo sa idejom i da je Srbija zainteresovana da pocne razgovore sa vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovni."Spremni smo da ulozimo znacajan novac, da zaposlimo ljude u RS i vec od ponedeljka, nasa delegacija je spremna da ide u misiju u Trebinje, kojom brizinom i po kom modelu, koncesionom ili nekom drugom, na 30-35 godina Srbija moze da izgradi taj aerodrom", rekao je Vucic novinarima.FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Dodik nije dao saglasnost za novog nemačkog ambasadora u BiH

Dodik je glasao protiv davanja agremana nemačkom ambasadoru, pa je ta tačka dnevnog reda prebačena za sledeću sednicu Predsedništva

Srpski član Predsedništva BiH na poslednjoj sednici tog tela odbio je da dâ saglasnost za imenovanje novog nemačkog ambasadora u BiH.

Dodik je glasao protiv davanja agremana nemačkom ambasadoru, pa je ta tačka dnevnog reda prebačena za sledeću sednicu Predsedništva.

Srpski član Predsedništva BiH je na istoj sednici tražio da se zauzme stav o neustavnom i nelegitimnom postupanju gospodina Kristijana Šmita i da se podnese prijava protiv njega, prenosi Sputnjik.

On je takođe, na konferenciji za štampu posle sednice, rekao da će srpski predstavnici na nivou BiH blokirati sve projekte FBiH dok se ne omogući realizacija projekata za Republiku Srpsku.

 

Izvor Politika, 25. avgust 2022. 

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Andrija Vukelić

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u