Džonson u Kijevu: Pregovori Ukrajine sa Rusijom bili bi katastrofa za ceo svet

„Putin ne nudi pregovore. A čak i da postoji takva ponuda, ne vidim zbog čega bi Ukrajinci pristali na pregovore”

Britanski premijer u tehničkom mandatu Boris Džonson nenajavljeno je posetio Kijev.

Kako se držao i šta je rekao – samo je potvrdio da je zvanični London glavni ratni huškač i da upravlja potezima kijevske hunte bar koliko i Vašington.

„Putin ne nudi pregovore. A čak i da postoji takva ponuda, ne vidim zbog čega bi Ukrajinci pristali na pregovore. S obzirom na agresiju, tiraniju koja se dešava u Ukrajini, takvi pregovori bi bili katastrofa za ceo svet”, rekao je Džonson.

Naglasio je da Zapad treba da se oslobodi zavisnosti od ruskog gasa. Po njegovom mišljenju, to će biti ogromna geopolitička promena za Evropu i katastrofa za Putina.

„Da, biće teških meseci. Da, moramo nastaviti da objašnjavamo stanovništvu zašto su došla teška vremena. Ali, mi ćemo pobediti, pobedićemo u jedinstvu”, dodao je Džonson.

Kijevski TV kanal ICTV proglasio je Džonsona za premijera Ukrajine. U prilogu o zajedničkoj konferenciji Džonsona i Vladimira Zelenskog, sliku su pratile reči „Premijer Ukrajine”.

Ranije, 26. jula, na sajtu kabineta Zelenskog registrovana je peticija da se Borisu Džonsonu dodeli državljanstvo i da se on postavi za ukrajinskog premijera.

Džonson je saopštio da će London Ukrajini dodeliti novi paket vojne pomoći od 54 miliona funti.

 

Izvor Fakti, 25. avgust 2022. 

 

Naslovna fotografija: Alexey Furman/Getty Images

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u