Abazović i Rama pozdravili dogovor Beograda i Prištine o dokumentima

Dritan Abazović ističe da je dijalog jedino moguće rešenje za prevazilaženje svake krize, a Edi Rama poručuje da će on „podići dijalog na još jedan nivo”

Vlada Crne Gore pozdravila je dogovor Beograda i Prištine, uz podršku EU, o dokumentima, poručio je večeras premijer Dritan Abazović i dodao da je dijalog jedino moguće rešenje za prevazilaženje svake krize.

„Želimo mir, stabilnost i prosperitet na Zapadnom Balkanu. Prošlost ne možemo da promenimo, ali zato možemo budućnost. Pozdravljam želju za razumevanjem lidera dve komšijske države i napore predstavnika EU i SAD da do dogovora dođe”, napisao je predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu na Telegramu.

 

Izvor Politika, 27. avgust 2022. 

 

Rama: Dogovor Beograda i Prištine o dokumentima je dobra vest

Premijer Albanije Edi Rama je podravio i kao dobru vest ocenio dogovor Beograda i Prištine o ličnim dokumentima, te dodao da će on „podići dijalog na još jedan nivo”.

„Dobre vesti, rešavanje pitanja slobodnog kretanja između Srbije i Kosova kroz dijalog i uz čestitke obema stranama, nadam se da će ovaj razvoj dijaloga podići na novi nivo, kako ne bismo gubili vreme i energiju…”, napisao je Rama na Tviteru.

 

Izvor Politika, 27. avgust 2022. 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Vlada Crne Gore

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u