Anica Telesković: Čeka nas ekonomska katastrofa ako budemo birali između EU i Rusije

U 132. epizodi emisije Dijalog govorila je novinarka Anica Telesković. Emisija je snimljena 31. avgusta u našem studiju u Beogradu.

Kako se ukrajinski rat odražva na srpsku ekonomiju? Kakva je struktura srpske privrede? Koliko smo zavisni od zapadnih investicija i koliko će za nas biti bolno njihovo opadanje, koje se očekuje zbog ekonomske krize? Šta se tačno dogodilo sa EPS-om, kolika je tu odgovornost rukovodstva te kompanije i zbog čega će Srbija morati da uvozi struju? Zašto se Srbija nalazi između dve vatre u energetskom ratu Rusije i EU? Koliko će našoj ekonomiji naštetiti što prestajemo da uvozimo rusku naftu od novembra? Da li bi trebalo prihvatiti ekološke rizike i dozvoliti ekspolataciju litijuma, i kakvi bi bili ekonomski efekti tog poteza? Ima li istine u tezama da Kinezi primenjuju dužnički kolonijalizam u Srbiji i drugim zemljama? Šta je interes građana kad je reč o medijskom sukobu kompanija Telekom i Junajted medija (SBB)? Da li je došao kraj nemačkom privrednom čudu? Da li bi posrtanje Nemačke, kao ekonomske lokomotive Evrope, dovelo do posrtanja celog Starog kontitenta? Koliko je ozbiljan inflatorni pritisak na zapadne centralne banke (FED i ECB) i da li će se one odlučiti za takozvano tvrdo prizemljenje, odnosno da li će gurnuti celi svet u duboku recesiju, ili će radije dozvoliti da inflacija potraje?

O ovim i drugim pitanjima u 132. epizodi emisije Dijalog govorila je novinarka Anica Telesković. Emisija je snimljena 31. avgusta u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u