Kadirov najavio povlačenje? Predugo sam na funkciji, zaslužujem odmor

„Imamo izreku na Kavkazu, koliko god se dugo čekao gost, lepo je kada ode na vreme”, rekao je on, nagoveštavajući ostavku

Ramzan Kadirov, koji je na čelu Čečenske Republike 15 godina, otkrio je da zaslužuje „neograničen i dug odmor”, pošto je, prema njegovim rečima predugo na toj funkciji.

Kadirov je na svom Telegram kanalu objavio video-obraćanje u kojem je izneo svoja razmišljanja. Šaljivo je rekao da je verovatno „došlo vreme” da razmisli o ostavci pre nego što bude „izbačen”. Čečenski lider je rekao da je njegova mladost nestala i da će „pokušati da ode na vreme”.

„I sam sam primetio da sam predugo tu. Mislim da sam u potpunosti zaslužio neograničen i dug odmor”, prokomentarisao je svoj video.

Kadirov je kao primer naveo čečensku poslovicu.

„Imamo izreku na Kavkazu, koliko god se dugo čekao gost, lepo je kada ode na vreme”, rekao je on, nagoveštavajući ostavku.

Kadirov je slične izjave davao u novembru 2017. i februaru 2016. Tada je rekao da je vreme da napusti mesto predsednika republike.

Kadirov je predsednik republike od 2007. godine. Trenutno u Rusiji nema ograničenja u pogledu mandata regionalnih predsednika.

 

Izvor RT/Vostok, 4. septembar 2022.

 

Naslovna fotografija: Chingis Kondarov/Reuters

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u