Čanak o potomcima četnika: „Jebo im ja mater”

Sporno mišljenje je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak objavio na svom tviteru

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak obratio se svojim pratiocima na tviteru „spoznajom”. On na svom tviter nalogu kaže:

„Ustanovio sam sledeće: Partizanski potomci treba da budu pristojni i razumeju četničke potomke i da se mire sa njima, a četnički potomci treba da budu ponosni na svoje poreklo i netrpeljivi prema partizanskom nakotu… to je ideja Srpskog sveta. Zaključak: J**o im ja mater”.

Foto: Snimak ekrana/Tviter/@XXLTulip

Ranije je Nenad Čanak, u Crnoj Gori poznat pod imenom „Čanak 500 evra” imao sijaset izjava kojima je pokušao da kompromituje zemlju u kojoj živi, jer je to ustvari, da se zaključiti, njegov posao. Jedna od njih bila je za N1 televiziju koja glasi „srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom”.

Kako bismo dočarali gospodinu Čanku (500e) šta je srpski svet, jer je očigledno po svoj prilici da mu ništa nije jasno, a posebno razumljivo, srpski svet se može smatrati i sinonimom za srpstvo.

Da je pak proguglao, mogao bi da nađe i nešto slično definiciji, da je srpski svet pojam sa primarnim kulturno-geografskim značenjem, u određenim kontekstima ima jezičko, filozofsko, duhovno, političko i drugo značenje. Analogan je izrazima kod drugih naroda Le Monde français, Russkiй mir, Die deutsche Welt, La mondo Italiano, Lumea Romaneasca ili The English World…

Da li je ona psovka namenjena i Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, jer i oni imaju svoj „svet”, ili su ovakve izjave strogo vezane za Srbe!?

Ostavljamo čitaocima da se sami odrede prema ovoj Čankovoj objavi na Tviteru i molimo da izbegavaju psovke, pretnje i govor mržnje.

 

Izvor IN4S, 9 septembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Jaroslav Pap

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u