Milanović proveo tri sata na Dodikovom privatnom imanju

Sarajevski mediji prenose da se posle boravka u Jajcu Milanović pod pratnjom uputio prema Banja Luci, tačnije na Dodikovo imanje kod Laktaša, gde je proveo tri sata

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović u utorak je boravio skoro tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, preneo je sarajevski portal Kliks.

Milanović je juče prvo boravio u Jajcu, povodom 27. godišnjice vojne akcije „Maestral”. U Jajcu se sastao sa delegacijom HDZ BIH, koju je predvodio lider te stranke Dragan Čović.

Kliks je preneo da se posle boravka u Jajcu Milanović pod pratnjom uputio prema Banja Luci, tačnije na Dodikovo imanje kod Laktaša, gde je proveo tri sata, a potom napustio teritoriju Bosne i Hercegovine.

Milanović je više puta naglasio da je Dodik partner Republike Hrvatske, a u vremenu kada se govorilo o uvođenju evropskih sankcija lideru SNSD-a zbog podrivanja Dejtona i institucija BiH te destabilizacije regiona, Milanović je rekao da ko glasa za sankcije Dodiku biće izdajnik u Zagrebu, naveo je sarajevski portal.

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je zbog dolaska Milanovića u Laktaše banjalučka policija sinoć bila „dignuta na noge”.

„Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoputa i blokada saobraćaja u Banjaluci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji ‘Maestral’ definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod”, izjavio je Crnadak.

Sarajevski mediji juče su preneli informaciju da je na radnom ručku predsednika zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji, u sklopu Procesa Brdo-Brijoni, Zoran Milanović ponovo izazvao kontroverze izjavom kako „ima raznih vrsta genocida, ali da se u Srebrenici nije dogodio genocid”.

 

Izvor Politika, 14. septembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: predsjednik.hr/Tomislav Busljeta

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u