Lekić: Nema dogovora o vladi, DPS dobio vetar u leđa

Miodrag Lekić izjavio je danas, posle sastanka opozicije, da je to verovatno bio poslednji pokušaj za dogovor i da je Demokratska partija socijalista „dobila vetar u leđa"

Lider Demosa i kandidat za premijera Crne Gore Miodrag Lekić izjavio je danas, posle sastanka stranaka opozicije kojem nisu prisustvovali predstavnici koalicije Crno na belo, da je to verovatno bio poslednji pokušaj za dogovor i da je Demokratska partija socijalista „dobila vetar u leđa“.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (Andrija) Mandić otvorio je neku novu perspektivu, koju ja lično ne vidim. Mislim da se dogodio trijumf neozbiljnosti i šarlatanstva, ali ću se zaustaviti na drugim ocenama, jer je Mandić krajnje odgovorno strpljivo vodio ove procese i zaslužuje priznanje, rekao je Lekić.

On je podsetio da je na početku pregovora poručio subjektima da ako ne žele dogovor da to kažu na samom početku, a „to smo, po svemu sudeći doživeli danas“.

Lider Nove srpske demokartije Andrija Mandić rekao je da je DF spreman na maksimalna popuštanja, kako bi se postigao dogovor o formiranju 44. vlade, a kolegama iz GP URA je poručio da posle te ponude nema prepreka oko postizanja dogovora.

(Lideru URA Dritane) Abazoviću, nema prepreka, dođite u Skupštinu da se dogovorimo i obradujemo građane, rekao je Mandić.

On je novinarima u Skupštini Crne Gore rekao je da je DF spreman da učešće u vlasti svede na simboličan nivo u odnosu na ono što im je, kako dodaje, narod dao.

Građanski pokret URA saopštio je da nisu spremni za trule kompromise i da su, ako nema dogovora, izbori najpoštenije rešenje.

„URA je već saopštila da želi nastavak borbe protiv kriminala i Crnu Goru u Evropskoj uniji i od toga nećemo odustati. Ostali – neka se izjasne. Nismo spremni na trule kompromise. Ako nema dogovora, idemo na izbore“, saopštili su iz URA, koja je deo kolicije Crno na belo.

 

Izvor Fonet/N1

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/RTCG – Zvanični kanal

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u