Stevan Gajić: Rat je otišao predaleko, Rusija mora uništiti Ukrajinu ako želi da opstane kao država

U 134. epizodi emisije Dijalog govorio je Stevan Gajić, profesor na Univerzitetu MGIMO u Moskvi. Emisija je snimljena 15. septembra u našem studiju u Beogradu

Kako stoji situacija u Ukrajini? Ko je odgovoran za uspeh ofanzive ukrajinskih snaga u Harkovu? Putin je pod pritiskom da proglasi mobilizaciju, zašto zasada odbija to da uradi? Da li Zapad podstiče sukob između Jermenije i Azerbejdžana da bi pokazao da je Rusija nemoćna da zaštiti svoje formalne saveznike? Da li bi Rusija mogla da vojno zaštiti Republiku Srpsku i Srbe na Kosovu u slučaju pokušaja pogroma uz prećutnu ili otvorenu saglasnost NATO pakta? Hoće li smrt kraljice Elizabete druge i istovremena smena premijera uzdrmati Veliku Britaniju? Da li nam je održavanjem „Evroprajda“ ugrožen suverenitet i kakve će biti posledice? Hoće li EU preživeti ukrajinsku krizu? Kakva je situacija u BiH? zašto je Erdogan poručio da je protiv stranog mešanja u unutrašnja pitanja BiH?

O ovim i drugim pitanjima u 134. epizodi emisije Dijalog govorio je Stevan Gajić, profesor na Univerzitetu MGIMO u Moskvi. Emisija je snimljena 15. septembra u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u