Putin: U kontaktu sam s Vučićem, cenimo nezavistan kurs Srbije

„U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 SB UN, nastavićemo našim srpskim prijateljima da pružamo svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije”

Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država.

„Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo. Oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram sa predsednikom Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje”, rekao je ruski lider.

„Cenimo napore srpskih prijatelja da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni”, istakao je ruski predsednik.

Rusija i Srbija će nastaviti da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

„U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 SB UN, nastavićemo našim srpskim prijateljima da pružamo svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti”, zaključio je Putin.

Na svečanosti je prisustvovao srpski ambasador u Moskvi Momčilo Babić.

 

Izvor Politika, 20. septembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: EPA-EFE/Pavel Bednyakov/Sputnik/Kremlin

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u