Si naredio kineskoj vojsci: Spremite za realna ratna dejstva

Si Đinping je posebno naglasio da bi oružane snage trebalo da se „usredsrede na pripremu za učešće u stvarnim neprijateljstvima”

Kineska narodnooslobodilačka armija treba da se fokusira na pripremu za stvarna ratna dejstva, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

Kako javlja Centralna televizija Kine, u Pekingu je u sredu održan seminar o nacionalnoj odbrani i vojnim reformama uz učešće članova Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Kineski predsednik Si Đinping, koji je i na funkciji predsedavajućeg Centralnog vojnog saveta NR Kine, uputio je niz instrukcija učesnicima seminara.

Si Đinping je, kako navodi televizija, posebno naglasio da bi oružane snage trebalo da se „usredsrede na pripremu za učešće u stvarnim neprijateljstvima”.

Kineski lider je izjavio da se treba čvrsto držati puta realizacije ranije zacrtanih ciljeva reforme. Kineske vlasti su 2015. godine objavile nameru da značajno reformišu svoje oružane snage kako bi povećale njihovu efikasnost.

Kineski predsednik Si Đinping pokušava da stvori ultramodernu vojsku koja bi bila u stanju, ako je potrebno, da odbije svakog neprijatelja.

 

Izvor Sputnjik, 21. septembar 2022.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Damir Sagolj

 

BONUS VIDEO:

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u