Milanović: Ako ne stanemo iza Hrvata u BiH, Hrvata tamo neće biti

Prema njegovim rečima, opšti izbori u BiH su „spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti”, a guranje Komšića Hrvatima s povezom na očima je kukavičje jaje

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da su opšti izbori u BiH fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti.

„Razumijem (Dragana) Čovića, jer on je i predsjednik HDZ-a, da mora govoriti nakon izbora kao predsjednik HDZ-a BiH. On je prošao svašta, očito mora balansirati. HDZ ima određenog razloga za zadovoljstvo jer oni nisu loše prošli u županijama gdje su Hrvati većina. Međutim, HDZ nije jednako hrvatski narod”, rekao je Milanović.

Za Komšića je rekao da ne sme doći u mesta gdje žive Hrvati, a čestitku povodom pobede za ulazak u Predsedništvo BiH uputio je kandidatu za srpskog člana Željki Cvijanović i Denisu Bećiroviću ispred bošnjačkog naroda.

„Bećirović je iz drugog pokušaja uspeo pobediti prevrtljivog i lošeg Izetbegovića. Čestitam njemu i gospođi Cvijanović”, rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, guranje Komšića Hrvatima s povezom na očima je kukavičje jaje, prenose hrvatski mediji.

Milanović: Nema BiH bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba

Nakon što je Kristijan Šmit nametnuo izmene Izbornog zakona koje se tiču Federacije BiH, Milanović je rekao da je on poslednji donio nekakvu odluku kojom je kao spasio Hrvate, a da nigde u tim odlukama nema reference na slučaj „Ljubić”.

„Ako se referiraš na implementaciju slučaja ‘Ljubić’, onda moraš maknuti Komšića. Pazite koliko bi to u stvari bilo lako”, izjavio je Milanović.

On smatra da je to jedno veliko, bezobrazno, drsko, ništa, katastrofa za hrvatsku spoljnu politiku.

Milanović je naveo da će u sledeće četiri godine Zagreb stati iza prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

 

Izvor Fakti, 4. oktobar 2022. 

 

Naslovna fotografija: EPA-EFE/Martial Trezzini

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u