Goran Živaljević: Mi smo zemlja sa dugom istorijom zloupotrebe obaveštajnih službi

U 137. epizodi emisije Dijalog govorio je Goran Živaljević, autor knjiga „Služba” i „Služba 2” i nekadašnji zamenik direktora BIA-e. Emisija je snimljena 4. oktobra u našem studiju u Beogradu

Koliko se služba promenila u odnosu na 80-e godine prošlog veka? Šta najviše zanima strane obaveštajce kad je u pitanju Srbija? Postoje li neke specifičnosti u radu najjačih obaveštajnih službi na svetu? Kakav je bio odnos između obaveštajnih službi SRJ prema pokretu Otpor? Šta je bio Peti oktobar i koliko su stranci umešali svoje prste u njegovo organizovanje? Da li je tačna zvanična verzija o ubistvu premijera Đinđića? Postoji li među različitim domaćim službama bezbednosti neka vrsta rivalskog odnosa? Da li su regionalne službe samostalne u delovanju kad je u pitanju rad u Srbiji, ili su ispostava spoljnih patrona? Kakva je politička situacija u Crnoj Gori? Kako se hrvatska služba i država odnose prema srpskom faktoru? Kakva je situacija u Bosni i Hercegovini? Zašto je predstavnik BIA-e bio u Sobranju tokom masovnih demonstracija i prebijanja Zorana Zaeva?

O ovim i drugim pitanjima u 137. epizodi emisije Dijalog govorio je Goran Živaljević, autor knjiga „Služba” i „Služba 2” i nekadašnji zamenik direktora BIA-e. Emisija je snimljena 4. oktobra u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u