Zorana: Vulin da napusti vladu; Vulin: Iskali bes na ambasadorima

Nakon poziva Zorane Mihajlović da izađe iz vlade zbog licemernog stava o EU, Vulin je podsetio da je i ona ostala u vladi nakon što je glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ocenila je danas da je stav ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o EU licemeran i pozvala ga da izađe iz vlade.

„Legitimno je da neko bude protiv Srbije u EU, da li je to pametno ili nije, vreme će da pokaže. Ali, sa druge strane, ako neko sedi u Vladi Srbije koja kao jedan od prioriteta ima ulazak u EU, ako sedi u vladajućoj koaliciji čiji je to takođe jedan od prioriteta, onda je apsolutno nemoralno i licemerno pričati o tome da Srbija ne treba da bude u EU”, izjavila je Mihajlovićeva na molbu novinara da prokomentariše Vulinov stav da zbog ucena EU Srbiji nije mesto u Uniji.

Ona je rekla da Vulinova stranka treba da izađe iz vladajuće koalicije, izađe na izbore sa svojim programom i vidi da li to građani hoće.

„Onda bi to bilo u redu. Ovako sedeti u vladajućoj koaliciji koja kaže da mi hoćemo da idemo u EU i da uskladimo naše zakone sa evropskim zakonima… Nema razgovora o tome, to se ne menja. Takođe, mislim da gospodin Vulin ne može da promeni taj put ka EU i ono što je Srbija započela”, ocenila je Mihajlovićeva.

 

Izvor Sputnjik, 17. oktobar 2022. 

 

Vulin: Mihajlovićeva ljutnju da iskali na ambasadorima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da svoju ljutnju zbog toga što treći put nije postala premijer „iskali na ambasadore koji su joj to obećali”.

„Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović.”

Vulin: Nije nam mesto u EU, što pre to shvatimo, to bolje

Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju, rekao je Vulin.

„Moj stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i nije se menjao od mojih političkih početaka. Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije. Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji. A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić”, rekao je Vulin.

„U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put”, izjavio je Vulin, odgovarajući na, kako je saopštio MUP, uvrede koje je na njegov račun uputila Mihajlović povodom njegovih stavova o članstvu Srbije u EU.

 

Izvor Sputnjik, 17. oktobar 2022. 

 

Naslovna fotografija: mre.gov.rs

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u