Milanović: Neću dozvoliti obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će kao vrhovni komandant biti protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici, jer bi to, kako kaže, značilo dovođenje rata u Hrvatsku

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će kao vrhovni komandant biti protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici, jer bi to, kako kaže, značilo dovođenje rata u Hrvatsku.

„Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni komandant neću to odobriti. Nisam čuo za predlog, ali unapred kažem to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku”, poručio je Milanović.

Mađarska jedina u EU neće obučavati ukrajinske vojnike

Milanović je to rekao novinarima nakon svečane inauguracije rektora Univerziteta u Zagrebu Stjepana Lakušića.

„Unapred kažem nemojmo ići u to, a za sve što mislimo da doniramo – na to nemam uticaj. To su materijalna sredstva, to određuje vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske odbrane. Hrvatska odbrana je na prvom mestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali”, naveo je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

 

Izvor Tanjug/RTV, 18. oktobar 2022.

 

Naslovna fotografija: EPA-EFE/Salvatore Di Nolfi

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u