Meloni: Nova vlada neće pristati na Putinove ucene

„Popuštanje Putinovoj uceni energentima ne bi rešilo problem, već bi ga pogoršalo, otvarajući put daljim zahtevima i ucenama”, kazala je italijanska premijerka

Nova italijanska vlada neće pristati na ucenu ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavila je danas premijerka Đorđa Meloni i navela da se zemlja suočava sa nekim od najtežih izazova od Drugog svetskog rata.

U prvom obraćanju u parlamentu, Meloni je rekla da će njena nacionalistička, desničarska koalicija, učiniti da se njen glas čuje u Evropi i da joj nije potreban nikakav nadzor stranih vlada, preneo je Rojters.

Meloni je naglasila da će nastaviti politiku bivšeg premijera Marija Dragija u podršci Ukrajini u njenom sukobu sa Rusijom.

„Popuštanje Putinovoj uceni energentima ne bi rešilo problem, već bi ga pogoršalo, otvarajući put daljim zahtevima i ucenama”, kazala je italijanska premijerka, javlja Tanjug.

Ona je rekla da će vlada ponuditi finansijsku podršku porodicama i firmama koje su pogođene energetskom krizom, upozoravajući da će visoka cena toga značiti da bi njena administracija možda morala da odloži neka od svojih izbornih obećanja.

„Kontekst u kome će vlada morati da deluje je veoma komplikovan, možda najteži od Drugog svetskog rata”, rekla je Meloni i upozorila da bi ekonomija sledeće godine mogla da uđe u recesiju.

 

Izvor Politika, 25. oktobar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Reuters/Yara Nardi/File Photo

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u