Branko Pavlović: Britanska kriza je uvod u ono što dolazi na celom Zapadu

U 140. epizodi emisije Dijalog govorio je pravnik i ekonomista Branko Pavlović. Emisija je snimljena 25. oktobra u našem studiju u Beogradu 

Da li je britanski slučaj simptom šire krize zapadnih ekonomija? Kakve su prognoze ruske ekonomije? Može li svet naći izlaz iz začaranog kruga prema kojem se kapital tokom svake krize seli u SAD, što jača dolar i slabi sve druge valute? Zašto je Orban Evropskoj uniji predvideo sudbinu SSSR-a? Hoče li koktel geopolitičkih, ekonomskih i socijalnih kriza srušti Evropsku uniju? Da li kineska ekonomija stvarno usporava ili postojano i stabilno raste? Kakva je ekonomska politika Srbije? Hoće li dinar izdržati pritiske? Kako se dogodilo da Kina u 2022. godini prestigne EU po količini investicija u Srbiju? Treba li ponovo razmotriti kopanje litijuma s obzirom na astronomski rast cene tog strateškog resursa?

O ovim i drugim pitanjima u 140. epizodi emisije Dijalog govorio je pravnik i ekonomista Branko Pavlović. Emisija je snimljena 25. oktobra u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u