Ovo su tri glavna „komesara” u ratu protiv nauke i razuma

Moramo ostati budni i boriti se, jer je očigledno da je odsutvo nauke i razuma, a prisustvo totalitarne rodne ideologije, duboko zagazilo u srpsko društvo, zakonodavstvo, obrazovni sistem i medije

Drugosrbijanske perjanice zakukale su što njihovi planovi za uvođenje totalitarne rodne ideologije u školske udžbenike ne idu baš po agendi njihovih mentora sa Zapada.

U tekstu „Ovo su šestorica glavnih ‘generala’ u ratu protiv biologije” na portalu Nova S, medijskom krilu totalitarne ideologije Zapada u Srbiji, pokušana je diskreditacija članova Radne grupe Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja: Slobodana Antonića, profesora filozofskog fakulteta u Beogradu, Časlava Koprivice, profesora fakulteta polutičkih nauka, Zorana Avramovića naučnog savetnika Instituta za pedagoška istraživanja i profesora u penziji Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Uroša Šuvakovića, profesora Učiteljskog fakulteta u Beogradu, Miše Đurkovića, naučnog saradnika Instituta za evropske studije i autora našeg portala i Jovan Mirića, vanrednog profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu u Penziji.

Koliko je to sve jalovo vidi se i po tome što je zamerka Časlavu Koprivici članstvo u Pokretu za odbranu Kosova i Metohije, a glavna diskvalifikacija za sve članove je da zastupaju „konzervativne vrednosti”! Nema skandala, seks afera, droge, kockanja… Dobro, pojede se po neki dabar s vremena na vreme, naročito u vreme Velikog Posta, i to kad je razrešeno!

Šalu na stranu, jer situacija nimalo nije naivna, istine radi i nauke radi, koja i postoji da bi otkrivala istinu o funkcionisanju sveta i čoveka u njemu, članovi komisije zaista nisu biologičari, niti su imena iz oblasti prirodnih, već društvenih nauka.

Bojana Milovanović sa Nove, prenoseći reči Biljane „dabar” Stojković, tvrdi da je „Odluka o izmenama u udžbeniku doneta suprotno prethodnim zaključcima struke i stavovima Nacionalnog prosvetnog saveta i Srpskog biološkog društva. Očigledno je jači i važniji sud Radne grupe u kojoj se ne nalazi ama baš nijedan stručnjak iz biologije.”

Pokušaj obmane javnosti u navedenom tekstu je u tome što se uvaženi članovi Radne grupe i ne bave lekcijom iz oblasti biologije, već sociologije. Kvir teorija i totalitarna rodna ideologija, koja je na mala vrata završila u udžbenicima za 8.razred osnovnih škola, je tema iz društvenih – a ne egzaktnih nauka.

Portal Međunarodnih porodičnih vesti sa zadovoljstvom pozdravlja stav Radne grupe i smatra da je odluka koju su doneli i koju je Ministarstvo prosvete uvažilo, na svom mestu.

Pored komesarke sa pet zvezdica, Stojković, u red komesara pobrkanih lončića se upisao i predsednik Srpskog biološkog društva Miroslav Živić, dajući mišljenje da su lekcije za osmake zasnovane na nauci (šic!), i time ozbiljno ugrozio reputaciju jednog ozbiljnog društva kao što je Srpsko biološko društvo.

Dobro je da je ovog puta srpska prosveta sačuvana od nenaučnog i nerazumnog pristupa u obrazovanju budućih generacija. Ipak, moramo ostati budni, stražiti i nastaviti sa borbom, jer je očigledno da je odsutvo nauke i razuma, a prisustvo totalitarne rodne ideologije, duboko zagazilo u srpsko društvo, zakonodavstvo, obrazovni sistem i medije. I ne planira da se zaustavi.

Izvor ifamnews.com, 2. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Dnevnik

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u