Erdogan: Šolc je promenio mišljenje o Putinu, sad hoće pregovore

„Nemački kancelar Olaf Šolc je pre mesec dana imao sasvim drugi stav prema Vladimiru Putinu, a sada je promeni stav prema Rusiji, podvukavši da je neophodno da se pronađe zajednički jezik”

Nemački kancelar Olaf Šolc promenio je svoj stav prema Rusiji, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za televiziju „A Haber”.

„Nemački kancelar Olaf Šolc je pre mesec dana imao sasvim drugi stav prema Vladimiru Putinu, a sada je promeni stav prema Rusiji, podvukavši da je neophodno da se pronađe zajednički jezik”, rekao je Erdogan.

On je naveo da u uklanjanju problema na međunarodnoj areni veliki značaj ima diplomatija lidera.

Erdogan je ranije naglasio da su evropski lideri izabrali pogrešan pristup prema ruskom predsedniku, jer, prema njegovim rečima, Vladimir Putin nije od onih ljudi koji će ustuknuti kada osete pritisak.

Turski predsednik je ranije saopštio da je nakon pregovora sa ruskim predsednikom dogovoreno da se obnovi rad prehrambenog koridora.

Rusija je 29. oktobra objavila da je obustavila učešća u „prehrambenom sporazumu” UN, koji obezbeđuje izvoz proizvoda iz ukrajinskih luka zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja. Osim toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.

 

Izvor Sputnjik, 3. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija:

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u