Patrijarh Kiril: Rusija je pred izazovima koji mogu dovesti u pitanje njeno postojanje

„Moćne strane sile, koje stoje iza nametanja građanskog sukoba narodima Svete Rusije, postavile su sebi za cilj da oslabe Ukrajinu, Belorusiju i Rusiju”

Opasnosti sadašnjeg vremena prete Rusiji pogibijom, rekao je Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

„Naša zemlja se suočila sa opasnostima koje mogu dovesti u pitanje i samo njeno postojanje. Toliko su velike opasnosti kroz koje danas prolazimo. Zato se obraćamo Gospodu i Carici Nebeskoj, koja svojim moćnim okriljem štiti celu Rusiju, da bi spasla naš narod i sve narode Rusije od spolja nametnutih međusobnih sukoba”.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve sve je ovo rekao nakon osvećenja Crkve kneza Vladimira u Balašihi, glavnog hrama Nacionalnne garde. I zaključno upozorio sunarodnike: „Moćne strane sile, koje stoje iza nametanja građanskog sukoba narodima Svete Rusije, postavile su sebi za cilj da oslabe Ukrajinu, Belorusiju i Rusiju”.

Ruska Nacionalna garda je poluvojna formacija kojom komanduje general Viktor Zolotov. Zakonom su joj namenjene funkcije žandarmerije.

Njeni pripadnici su proteklih meseci na teritorijama Hersonske i Zaporoške oblasti igrali važnu ulogu, ali će mnogi biti uključeni u dejstva oružanih snaga RF u okvirima specijalne vojne operacije u Ukrajini. U dve pomenute oblasti, koje su nedavno ušle u sastav RF, preuzeće bezbednosne agencije.

 

Izvor Fakti, 6. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u