Kremlj: Ukrajina ne želi pregovore – operacija se nastavlja

„Ciljevi Ruske Federacije će biti ostvareni nastavkom specijalne vojne operacije”, rekao je Peskov komentarišući takozvanu formulu mira Vladimira Zelenskog koja se sastoji od 10 tačaka

Ukrajina ne želi da pregovara o rešavanju situacije, ciljevi Ruske Federacije će se ostvariti nastavkom specijalne vojne operacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Konstantujemo da je najvažnije da je stav ukrajinske strane nekoliko puta iznosio i de fakto i de jure predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i svedoči o tome da Ukrajina i de fakto i de jure ne može i ne želi da pregovara. Shodno tome, ciljevi Ruske Federacije će biti ostvareni nastavkom specijalne vojne operacije”, rekao je Peskov komentarišući takozvanu formulu mira Vladimira Zelenskog.

Ranije je Peskov izjavio da specijalna vojna operacija u Ukrajini može da se završi na dva načina.

„Sa naše tačke gledišta, specijalna vojna operacija u Ukrajini može da se završi nakon postizanja ciljeva operacije ili postizanjem ciljeva mirovnim pregovorima, što je takođe moguće”, istakao je portparol Kremlja.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom video-obraćanja na samitu G20 rekao da Kijev neće pristati na potpisivanje novih Minskih sporazuma. Po njegovim rečima, Kijev ima svoj „plan za postizanje mira” koji se sastoji od 10 tačaka. Među njima su osiguravanje nuklearne, prehrambene i energetske bezbednosti, razmena zarobljenika po formuli „svi za sve”, obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, „povlačenje ruskih snaga”, prekid borbenih dejstava.

 

Izvor Sputnjik, 15. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u