Амерички председник Доналд Трамп позира поред велике америчке заставе (Фото: Evan Vucci/AP Photo)

Tramp se kandidovao za predsednika i poručio: „Biće opasno”

Tramp je naglasio da je doneo odluku da Ameriku ponovo učini velikom i nedostižnom i priznao da je uveren da će nova predsednička trka u SAD biti „neverovatna, ali opasna avantura”

Donald Tramp je podneo i formalnu kandidaturu za predsednika SAD na izborima 2024. godine.

Na sajtu američke Federalne izborne komisije pojavio se dokument koji ukazuje da je šef 45. američke administracije podneo zahtev da bude nominovan za kandidata za predsednika SAD na izborima 2024. godine. Na sajtu se ukazuje i da je Tramp to prvi učinio.

Tri sata kasnije se Tramp obratio svojim pristalicama na Floridi i saopštio im da se ponovo kandidovao za predsednika SAD. Naglasio je da je doneo takvu odluku da Ameriku ponovo učini velikom i nedostižnom. Zatražio je njihovu podršku i zamolio ih za „prijateljstvo i molitve”. Priznao je da je uveren da će nova predsednička trka u SAD biti „neverovatna, ali opasna avantura”.

Američki predsednik Džo Bajden objavio je 9. novembra da planira da se bori za novi mandat šefa države 2024. godine, precizirajući da će konačnu odluku doneti tek početkom 2023. godine. Priznao je da će o tom koraku odlučivati sudbina (zdravstveno stanje) i njegova supruga Džil.

Kolumnista Volstrit džornala Džerard Bejker je dan ranije napisao da je Bajden kao predsednik Sjedinjenih Država postao pretnja američkoj demokratiji.

 

Izvor Fakti, 16. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Evan Vucci/AP Photo

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u