Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses the 76th Session of the United Nations General Assembly, Tuesday, Sept. 21, 2021 at U.N. headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer, Pool)

Erdogan: Rusi i Amerikanci postigli dogovor da ne koriste nuklearno oružje

Direktor SVR Sergej Nariškin i direktor CIA Vilijam Berns razgovarali su na sastanku u Ankari o nekorišćenju nuklearnog oružja, rekao je Erdogan novinarima

Direktor ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns razgovarali su na sastanku u Ankari prošle nedelje o nekorišćenju nuklearnog oružja, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Prema informacijama dobijenim od direktora turske obaveštajne službe, Rusija i Sjedinjene Države razgovarale su o nekorišćenju nuklearnog oružja. Strane trenutno ne pokazuju znake da bi mogle da pokušaju da ga upotrebe. Upotreba nuklearnog oružja može dovesti do novog svetskog rata. Moramo da isključimo ovaj rizik”, rekao je Erdogan novinarima, izvestio je TV kanal TRT, preneo je Tanjug.

Šef za medije i komunikacije u turskom predsedništvu Fahretin Altun potvrdio je da su Nariškin i Berns održali 14. novembra sastanak u Ankari, te da je na sastanku razgovarano o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja.

 

Izvor Politika, 17. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: AP Photo/Mary Altaffer, Pool

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u