Mask vratio Trampov nalog na Tviter

Ilon Mask je postavio anketu u kojoj je tviteraše pitao da li Donaldu Trampu treba reaktivirati nalog. Bivšem predsedniku SAD nalog je vraćen nakon što je 51,8 odsto glasalo za, a 48,2 odsto protiv

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask reaktivirao je nalog bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, kome je prethodni menadžment te društvene mreže ugasio nalog nakon upada demonstranata na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Prethodno je Mask postavio anketu u kojoj je tviteraše pitao da li Trampu treba reaktivirati nalog.

„Narod je rekao svoje. Trampu će se uključiti nalog. Voks populi, voks dei (glas naroda je glas Boga)”, poručio je Mask na Tviteru.

Nakon konačnih rezultata Maskove ankete, u kojoj je učestvovalo 15 miliona ljudi, 51,8 odsto je glasalo da se bivšem predsedniku SAD vrati nalog, a 48,2 odsto je bilo protiv.

Tramp: Nemam nameru da se vraćam na Tviter

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nema nameru da se vraća na Tviter.

„Ne vidim razlog da se vraćam na Tviter”, rekao je Tramp putem video-linka, nakon pitanja da li planira da se vrati na ovu mrežu, preneo je Rojters.

On je napomenuo da će se držati njegove privatne platforme „Društvena istina” jer njeni korisnici, kako je naglasio, imaju više pogodnosti nego Tviter.

 

Izvor RT Balkan, 19. novembar 2022.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Tviter @realDonaldTrump

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u