Pucnjava migranata na Horgošu, prevedeno više od 600 ljudi

Nakon prijave da migranti pucaju jedni na druge na području Horgoša, policija je pretražila teren i privela više stotina osoba. MUP je saopštio da će u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja

Nakon prijave da migranti pucaju jedni na druge na području Horgoša, policija je pretražila teren i privela više stotina osoba. Akcija je proširena i na Beograd. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da su migranati zloupotrebili naše gostoprimstvo, kao i da svaki građanin Republike Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost.

Policija je noćas dobila prijavu da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša.

Kako RTS saznaje, velika operativna akcija je sprovedena i pretraženo je šire područje Horgoša i Subotice. U pretragu su bili uključeni i specijalci, helikopteri i dronovi.

Na teritoriji Horgoša i Beograda ukupno je pronađeno 829 migranata i izmešteni su u prihvatne centre.

Pripadnici Policijskih uprava u Kikindi i Subotici, u saradnji sa Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, u naseljenom mestu Horgoš pronašli su 689 iregularnih migranata. Istovremeno, u Beogradu, na teritoriji opština Savski venac i Stari grad pronađeno je njih 140.

MUP je saopštio da će policijski službenici i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata.

Gašić: Migranati zloupotrebili naše gostoprimstvo

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić posetio je Horgoš i poručio da svaki građanin Republike Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost, kao i da imovina građana mora da bude zaštićena od svih vidova kriminala.

„Pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo i svojim činjenjem napravili da moramo da reagujemo kao što smo noćas reagovali. Od sada prema svakoj vrsti bilo kakvog kriminala je nulta tolerancija. Policija Srbije biće spremna da odgovori svim bezbednosnim izazovima, pogotovu na ovom delu Republike Srbije gde imamo jako veliki broj migranata”, naveo je Gašić.

Kako je MUP saopštio, pripadnici udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas su odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekli šest migranata. Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dve prostrelne rane u grudima.

 

Izvor RTS, 25. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u