„Čudesni svet” povučen sa repertoara u Novom Pazaru zbog promocije homoseksualizma

Miša Đurković smatra da je postupak novopazarskih roditelja vredan primer organizacije i pobune roditelja protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande

Crtani film „Čudesni svet” povučen je – na zahtev publike – sa repertoara Kulturnog centra u Novom Pazaru. Problem je, kako su nam rekli roditelji koji su decu vodili na projekciju ovog crtaća, što se u njemu otvoreno propagira – homoseksualnost.

Majka koja se javila našoj redakciji kaže da je u petak odvela decu na premijeru animiranog filma, ali da su i ona i deca bili zatečeni onim što su u filmu čuli.

– U crtanom filmu se dečak starosti 16 godina otvoreno izjašnjava kao homoseksualac – priča ova majka, inače psiholog po profesiji.

– Nije prihvatljivo da ovakve sadržaje nudimo deci koja nemaju još razvijenu svest o tome o čemu film govori i koju poruku šalje.

Naša sagovornica ističe da su roditelji poslali Kulturnom centru u Novom Pazaru zahtev da se preispita sadržaj filma i njegovo dalje prikazivanje, pa je nakon toga doneta odluka da se film skine sa repertoara.

Da je postupak novopazarskih roditelja vredan primer organizacije i pobune roditelja protiv sve brutalnije i nasilnije kvir propagande, smatra Miša Đurković, direktor Instituta za evropske studije.

– Zapadne multinacionalne korporacije vode sistematsku propagandu za razaranje svake zajednice, počev od porodice i sistematski nameću propagandu podmuklo ciljajući decu i omladinu kao ranjivu grupu podložnu manipulaciji – ističe Đurković.

– Postupak roditelja u Pazaru trebalo bi da bude primer svima nama i u drugim krajevima države da se organizujemo i da sprečimo da nam maltretiraju, zbunjuju i zavode decu.

Ljudi u tome prepoznaju totalitarnu ideologiju još opasniju i pogubniju od komunističke jer direktno ulazi u porodice i udara na decu.

On smatra da iza ovog podmetanja stoji profit, ali mnogo više od toga ideološki fundamentalizam, posebno usmeren ka tinejdžerima. To je bio slučaj i sa lekcijama u udžbenicima biologije za osmi razred, što je domaća javnost prozrela. Vreme je, otud, da građani shvate da moraju da se suprotstave ovoj ideologiji.

– Posebno treba istaći što se muslimani i hrišćani sve više povezuju i zajednički bore protiv ovog ludila – ističe Đurković.

Inače, crtani film „Čudesni svet” od 24. novembra prikazuje se u bioskopima širom Srbije. Animirano ostvarenje bavi se sukobom između generacija u porodici i željama roditelja da deca vole i rade isto što i oni sami.

„Dizni” širi propagandu

Kompanija „Dizni” od nekada vodeće kuće za afirmaciju srećnog detinjstva, radne etike i discipline, postao je vodeći subjekat sistematske gej propagande – ističe Đurković. On podseća da je i ove godine u Americi pokrenut veliki broj peticija protiv njihove aktuelne politike i projekata poput „Čudesnog sveta”.

 

Autor Lj. Begenišić

 

Izvor Večernje novosti, 30. novembar 2022. 

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/IGN

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u