Rajko Petrović: Moramo razumeti da interesi Srbije i Rusije nisu uvek isti

U 146. epizodi emisije Dijalog govorio je Rajko Petrović, naučni saradnik u Institutu za evropske studije. Emisija je snimljena 9. decembra u našem studiju u Beogradu

Kako danas izgledaju rusko-srpski odnosi? Kakva je spoljna politika Srbije u kontekstu ukrajinske krize? Može li Rusija da nam pomogne u slučaju sukoba na Balkanu? Koji je najvažniji odnos za Srbe u 21. veku, sa Hrvatima, Bošnjacima ili Albancima? Da li je povezivanje Srbije sa Orbanovom Mađarskom mudra politika? Može li Srbija izgladiti istorijske nesporazume sa Bugarskom? Zašto se u Hrvatskoj piše da u Italiji, Mađarskoj i Srbiji vladaju fašistički režimi? Kakva je sudbina Republike Srpske? Da li se stvari u Crnoj Gori odvijaju u dobrom pravcu kad su u pitanju srpski nacionalni interesi? Ima li Evropska unija budućnost? Da li anglosaksonsku politiku prema Balkanu vode Britanci ili Amerikanci? Kakva je geostrateška situacija u Latinskoj Americi?

O ovim i drugim pitanjima u 146. epizodi emisije Dijalog govorio je Rajko Petrović, naučni saradnik u Institutu za evropske studije. Emisija je snimljena 9. decembra u našem studiju u Beogradu.

Video
Pratite nas na YouTube-u